RECEPT TOFTAPASTA...

augusti 04, 2013



Här kommer receptet på den pasta som vi kallar för "Toftapasta". Egentligen heter maträtten "Williams vårpasta med grönt och lövbiff" och både recept och bild är från Monika Ahlbergs kokbok; "Monikas vardagsmat". Vi har dock gjort om originalreceptet lite grann och barnen älskar verkligen den här pastan som är så snabb att laga och så god i all sin enkelhet!

TOFTAPASTA

500 g pasta
400 g lövbiff
1 msk raps- eller olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2 msk oxfond
3 1/2 dl grädde
1/2 bunt färsk sparris
1 ask babyspenat

Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs köttet i 2-3 minuter. Salta och peppra. Häll på oxfond och grädde. Låt koka ihop och smaka av.
Skär bort nedersta delarna på sparrisarna och dela varje sparris i två bitar. Koka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av och tillsätt sparrisbitarna till pannan. Vänd till sist ner spenaten.
Koka pastan och när den är klar lägg pastan på ett stort fat och häll över såsen. Servera rykande hett med ett gott bröd och en sallad.

Smaklig måltid!

KRAM!





You Might Also Like

0 kommentarer

Subscribe